AQ9I3480

Bygger industribygg for rørfirma

Nybygget til Halvorsen Rør reiser seg på toppen av industriområdet på Trøngsla i Flekkefjord.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Her blir det både lager, kontor og utstillingsrom. Bygget er totalt på rundt 450 kvadratmeter, forteller Øystein Glesnes.

Sammen med Jan Kjørkleiv legger han nå siste hånd på verket, før tømrerne rykker inn i slutten av måneden.

– VI STARTET to uker før jul. Da hadde noen kolleger fra Lista Bygg vært her og støpt sålen. Stålkonstruksjon og sandwichplater er på plass. Nå jobber vi med å tette vinduer og montere dør, samtidig som Ytterdahl isolerer og tekker taket, sier Glesnes.

En stor port skal også monteres. Kontordelen blir inne i selve hallen – altså ikke et tilbygg slik normalen er på denne type bygg.

– DET SKAL lages en mesanin, en mellometasje i den ene delen av bygget over kontorer. På mesaninen skal det rigges til et showrom hvor kunder kan komme opp og se på de forskjellige modeller da det ikke blir butikkutsalg her. For tømrerne våre vil det bli en nokså stor jobb, sier Glesnes.

Både han og Kjørkleiv har kledd seg godt denne januardagen, selv om gradestokken har krøpet over null.

– VI HAR IKKE akkurat hatt været med oss. Mye snø og vind. Enkelte dager var veggplatene frosset fast, så det var utfordring å få heist dem på plass. Men nå er vi heldigvis ferdig med den jobben. Nå må bare taket bli tett, slik at tømrerne kan begynne. Det nærmer seg finish, understreker Glesnes.

Dette er det andre bygget som Lista Bygg har oppført på Trøngsla. Det første ligger rett opp i bakken. Her holder bedriften Membranteknikk til.