AQ9I4454

Bygger ny industrihall i Røssevika

Det er knyttet stor spenning til hva den nye hallen skal brukes til.

– Dette er jo et typisk industribygg, som vi i Lista Bygg er spesialister på. Men hvilken drift det blir her når vi er ferdige, vet vi rett og slett ikke, sier formann Ove Rosåsen.

Han er en av fire mann som jobber på bygget. Planlagt overlevering er 15. april. Og så langt er prosjektet i rute.

– DENNE UKEN monterer vi sandwichpanel. Så fortsetter vi med betongarbeidene, og snart er vi i gang med taktekking, gulvlegging og snekring, sier Rosåsen.

Bæresystemet er av stål. Men ettersom oppdragsgiver har bestilt slette vegger innvending, skal stålet støypes inne i to meters høyde.

– Akkurat det er litt spesielt med dette bygget. Men slette vegger vil utvilsomt forenkle bruken av hallen, sier daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen.

I DELER AV den 1000 kvadratmeter store hallen skal det bygges en lav mellometasje, såkalt mesanin. Hallen vil bli utstyrt med en traverskran som skal kunne løfte opptil 10 tonn.

Det bygges også en egen kontordel med toalett, pauserom og dusj. Den skal ha trekledning.

– Derfor blir det litt snekring her også etter hvert, sier Rosåsen.

DET ER KARLSBORG Eiendom AS som har bestilt bygget. Selskapet eies av Ore Invest AS, som også er hovedaksjonær i Kjell Ore AS – Toyota-forhandleren i Vanse.

Styreleder Øyvind Ore i Karlsborg Eiendom AS vil ikke røpe hvilke aktiviteter som planlegges i den nye hallen, men fremholder at han ønsker et fleksibelt bygg.

– Det er ikke lett for tiden å vite hvor verden går. Derfor velger vi å holde alle muligheter åpne med hensyn til bruk av bygget, sier han.