AQ9I5701 (1)

– Bygget er veldig egnet for utrykning

Det tidligere bilverkstedet skal bli nytt hovedkvarter for ambulansetjenesten. Lista Bygg gjør ombyggingsjobben. Det tidligere bilverkstedet skal bli nytt hovedkvarter for ambulansetjenesten. Lista Bygg utfører ombyggingsjobben.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Bygget er veldig egnet for utrykning, og på alle måter helt ideelt for ambulansetjenesten. Dessuten er det jo kjempefint for vår del å ha ambulansen i nærheten, i tilfelle noe skjer, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Frem til 2003 holdt Lyngdal Byggeforretning til i lokalene, som ligger langs Søndre vei på vei ut fra Vanse. Så overtok Farsund Bilverksted og drev frem til virksomheten ble avviklet for to år siden. Siden har bygget stått tomt.

– Vi er selvsagt veldig fornøyde med å få en så god og langsiktig leietaker, sier Johannessen.

Med «vi» mener han familien. For det er Johannessens far og mot som eier bygget gjennom selskapet Vollan E. H. AS.

LISTA BYGG HAR fått oppdraget med å bygge om lokalene. Og det er en stor jobb som må gjøres

– Der det skal bygges oppholdsrom, soverom, garderober og bad, har vi meislet opp alle gulvene og lagt vannbåren varme etter dagens standard. Nå jobber vi med å sette opp skillevegger, sier Johannessen.

Totalt vil ambulansetjenesten disponere 550 kvadratmeter i de nye lokalene. I garasjen vil det være plass til tre ambulanser. Hver bil får sin port, slik at utrykningen kan skje så raskt som mulig.

I resten av bygget blir det garderober og bad med til sammen sju dusjer, kjøkken og spiserom, tre kontorer, møterom og to soverom.

– Det skal monteres 1000 kvadratmeter med veggplater. Det er ikke gjort på fem minutter, sier Johannessen.

PÅ BYGGEPLASSEN er Awet Teklehaimanot i full sving med hammeren.

– Jeg setter opp skillevegger, forklarer Awet, som snart får selskap av flere kolleger.

– Bygget skal overleveres 21. august, men vi håper å bli ferdige med mesteparten før ferien. Så her er det bare å brette opp ermene, smiler Johannessen.

Modalsli Rør er engasjert til å gjøre alt av rørarbeid, Tratec Teknikken tar seg av elektro, mens Ytterdahl ordner ventilasjonen.

SIDEN TIDLIG på 2000-tallet har ambulansetjenesten har holdt til i lokalene til en nedlagt bensinstasjon på Oreveien 10 i Vanse. Områdeleder for Ambulansetjenesten i Lister, Geirulf Stoveland, er strålende fornøyd med å komme inn i nye lokaler.

– Det var sårt tiltrengt og virkelig på tide, sier han til Lister24, og legger til:

– Vi får først og fremst mye mer plass. Mer plass til å øve, undervisningsrom, oppholdsrom og garasje. Vi får garderobe som ivaretar smittevern. Vi har ikke hatt garderobe før, men bare brukt en gang.