Daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen, inspiser den første av de to lagerhallene sammen med oppdragsgiver, daglig leder Lasse Engesæth i Marin Elektro.

Den første hallen er ferdig

De første «gjestene» har booket inn på Marin Elektros nye båthotell.

– Flere båter er allerede kjørt inn i hall nummer én. Vi jobber nå med å få ferdig tak og vegger i den andre hallen. Ytterdahl er i gang med å taktekke, og snart tar vi siste finpuss med teiping av vegger og montering av porter, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

En 14,5 meter høy betongvegg skiller de to lagerbyggene i Lundevågen. Når det står ferdig, vil Marin Elektro disponere det største anlegget for maritimt vinteropplag mellom Sandnes og Grimstad.

– TIL SAMMEN vil vi kunne lagre mellom 280 og 300 båter – litt avhengig av størrelse. Vi har kapasitet til å kunne ta imot båter opp mot 60 fot, forteller Lasse Engesæth, daglig leder Marin Elektro.

Og skulle begge hallene bli fylt opp, har han mulighet til å bygge enda flere.

Nedenfor båthotellet, jobber tre mann fra Lista Bygg med den nye tungbrygga.

– Vi har fundamentert stålsøyler på minus fem meter. Oppå disse skal vi montere flere betongdragere, som er prefabrikkert på land – slik at vi slipper å jobbe altfor mye i sjøen, sier Johannessen.

TUNGBRYGGA skal kunne tåle en 160 tonns mobilkran, som vil løfte båtene på land. En gaffeltruck med et tårn på hele 8,5 meter skal kjøre båtene inn i opplagshallene.

– Det er derfor portene blir så høye, forklarer Johannessen.

Byggeanlegget strekker seg ut mot småbåthavna i Lauervika. I enden er det laget en avgrensingsmur mot kommunens eiendom på den tidligere Bredero-tomta.

– I BEGYNNELSEN av november starter vi på servicebygget, som skal ligge 29 meter nedenfor de to lagerhallene. Søknaden er sendt inn, så vi håper å kunne komme i gang som planlagt, sier Johannessen.

I servicebygget blir det butikk, kontorer, garderober, vaskehall og verksted. Bruksareal blir på rundt 1500 kvadratmeter.