AQ9I9467 (1)

Et steg nærmere butikkdrømmen

Det første byggetrinnet på Kiwi er gjort unna – og det på på rekordtid. Butikkeier Jan Terje Nevland er imponert over fremdriften.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– For oss har det ligget stor prestisje i å kunne holde åpent på Kiwi og Price i denne byggeperioden. Det har vi klart, takket være håndverkerne og våre egne ansatte, sier Nevland, og smiler.

De første 1000 kvadratmeterne av det som skal bli Sørlandets største Kiwi-butikk står nå klar og åpnes for kundene 13. januar. Uken etter starter rivingen av den andre halvdelen av bygget.

 – PLANEN ER at del to av butikken skal stå ferdig 6. juni, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Han er oppriktig stolt av jobben som er blitt gjort så langt.

– Utfordringene har vært mange og store. I tillegg til at byggetiden var ekstrem kort, skulle det drives butikk under og ved siden av selve byggeplassen. Samtidig har vi hatt butikkundene tett på. Men vi har kommet i mål med første trinn uten en eneste HMS-episode. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Johannessen.

Les også: Full fart med nytt Kiwi-prosjekt

DET FØRSTE som måtte gjøres var å tekke gulvet, slik at det ikke regnet rett ned i Price-butikken under. Da bygget var tett, ble tekkingen revet bort.

– Dette representerer selvsagt en stor kostnad, men var helt nødvendig for å kunne drive butikk i underetasjen, forteller Johannessen.

De nye lokalene fremstår svært innbydende, med stor takhøyde, lyse vegger og et nytt inngangsparti mot parkeringsplassen. Det er også bygd en mesanin over søndagsbutikken, der Nevland og hans ansatte blant annet får kontorer, garderober og spiserom.

– Jeg er veldig fornøyd så langt, sier butikkeieren.

NEVLAND HAR drevet butikk i de gamle lokalene til Brødrene Jåtogs Møbelfabrikk i Listerveien siden 1989. Det startet med Alt Bare Billigere i kjelleretasjen. I 2004 så Price dagens lys. I etasjen over har det hele tiden vært dagligvareforretning; først Ica, så Spar og fra 2001 Kiwi.

Men eier av bygningsmassen på Farsund senter ble han først nylig.

– Endelig får jeg realisert den store planen, min store drøm, om å bygge et nytt og fremtidsrettet handelshus. Det er viktig for meg å sette mitt stempel på dette, sier Nevland, som ikke legger skjul på at butikkdriften har lidd lenge under dårlige lokaler.

– Nå blir alt tipp-topp moderne med ideelle lokaler for butikkdrift. Og vi får en optimal utnyttelse av tomten, sier Nevland, som bevisst har brukt lokale håndverkere.

Les også: Mer parkering på Farsund senter

LISTA BYGG ER hovedentreprenør og utfører alt arbeid med riving, tømring og betong. Underleverandører er Tjørves Tekniske på elektro, Oskar Nygaard på rør, Hjelleset Klima på ventilasjon, Mandal Kjøleservice på varme, kjøl og frys, Malerbua på maling og belegg, Ytterdahl på beslag og M. Janke Flis på flislegging.

– Det har ligget noen føringer fra Kiwi på fliser, rullegardiner, gitter foran vinduene og en del andre ting. Men det meste har Jan Terje som byggeier fått bestemme selv, sier Lista Bygg-sjefen.

I TILLEGG TIL en 2000 kvadratmeter stor Kiwi-butikk vil senteret – når det står helt ferdig i september – romme to nye utleielokaler. Disse skal bygges mot Listerveien, foran det tidligere inngangspartiet.

– Vi er i dialog med noen mulige leietakere. Noe mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Nevland.

Og går alt som han og Johannessen håper på, vil det også bli bygget leiligheter på toppen – over Kiwi-butikken.

– Dette er litt lenger frem i tid. Men konstruksjonsmessig har vi tilrettelagt for at det kan komme en etasje til, sier Johannessen.