Kåre Eikeland og Asmerom Kafel jobber med å fjerne forskalingen.

FFS får nytt lagerbygg

Første del av fundamentene er støpt. I september skal det nye lageret til Farsund Fortøyningsselskap (FFS) stå ferdig.

– Vi har en stor jobb foran oss. Stålkonstruksjonen skal opp før ferien, sier Kåre Eikeland, og griper hammeren. Han banker lett på en forskalingsplate. Kollegaen Asmerom Kafel river den løs og bærer den bort. Noen meter bortenfor står Jan Kjørkleiv og trekker i en kjetting.

Etter sommeren økes aktiviteten ytterligere.

1500 kvadratmeter

– Vi kommer til å kjøre 3-4 mann på denne jobben i ukene fremover, for så å øke bemanningen på prosjektet til 6-8 mann etter ferien. Da starter også taktekking og bygging av tekniske anlegg, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Den nye hallen på 1500 kvadratmeter skal brukes til lagring av seismikkutstyr, og vil bli liggende i Lundevågen ved siden av dagens FFS-bygg – der det i dag er verksted, vaskehall og kontorer.

Lista Byggs spesialitet

FFS-lageret bygges i stål og betong med kledning av sandwichpanel. Det blir litt høyere enn nabobygget, det vil si innvendig frihøyde på 10 meter og 12,5 meter utvendig. Det skal også bygges to store kjøreporter, den ene hele 9,5 meter høy. I midten blir det søyler, slik at bygget kan deles opp i to enheter hvis det skulle bli behov for det.

– Denne typen næringsbygg er Lista Byggs spesialitet. Vi liker å bygge dem og har utstyret som skal til for å gjøre jobben, sier Johannessen.