AQ9I4490

Hemmeligheten bak en hyggelig håndverker

Hva gjør Espen Berntsen (21) og Roar Rosåsen (53) så himla greie?

– Vi som jobber i Lista Bygg er på mange måter en eneste stor kompisgjeng. Alle går sammen med alle, og det er korte linjer mellom ansatte og ledelse. Da er det lettere å yte det lille ekstra, sier Roar.

Han har jobbet i Lista Bygg i over 13 år, og blant annet ledet byggingen av leilighetsprosjektene på Engøy i Farsund. Espen har tre års fartstid i bedriften, de to første som lærling.

I FJOR BLE BEGGE foreslått som kandidater i bransjekåringen av «Norges hyggeligste håndverker». Det er første gang Lista Bygg har fått to nominasjoner på ett og samme år.

– Det er selvfølgelig en stor anerkjennelse. Ikke bare for Espen og Roar. Alle som jobber i bedriften har grunn til å være stolte, sier daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen.

DET VAR EN AV leilighetskjøperne på Engøy som nominerte Roar. I begrunnelse heter det blant annet:

«Han ikke redd for å selv foreslå løsninger som vi som kunde ikke har tenkt på, og som senere har vist seg uvurderlig. Han viser et enormt engasjement for sine kolleger og møter deg alltid med et smil og noen hyggelige ord.»

– Det var jo veldig overraskende å bli nominert. Samtidig viser det vel at vi ikke bare gjør feil, smiler Roar.

SOM FORMANN på byggeplassen, har han mye kundekontakt.

– Jeg er veldig opptatt av å ha en god dialog med kundene og være på tilbudssiden underveis i prosjektet. Mye handler om å være ærlig og redelig, og å ha godt humør, sier Roar, som skryter av kollega Espen.

– Jeg opplever at han er hyggelig av natur.

ESPEN BLE NOMINERT på grunn av sin «brede kompetanse, gode humør og øye for detaljer». Det trekkes også frem at 21-åringen er «en utrolig hyggelig tømrer, som er stolt av faget sitt».

– Jeg prøver jo å være hyggelig mot alle jeg treffer. For meg er det viktig å kunne prate godt med kunden og ha forståelse for kundens behov, sier Espen.

HAN FORTELLER at han ble håndverker, fordi han liker å bruke hendene og skape noe. For tiden er han en del av Lista Bygg-teamet som jobber med å restaurere den gamle delen på Eilert Sundt videregående skole.

– Jeg trives godt der, selv om jeg nok er mest glad i å jobbe med nybygg og reisverk, sier Espen.

FOR Å BLI nominerte til Norges hyggeligste håndverker, må man levere gode tjenester og i tillegg ha det ekstra glimtet i øyet, de sosiale evnene, den gode latteren eller på annet vis å greie å skape hyggelige kundeopplevelser.

Espen og Roar fikk begge over 400 stemmer i kåringen. Kun to andre håndverkere i Farsund kommune ble nominert. Vinneren ble Alexander Nygaard-Andersen, som jobber som snekker ved Horten Søm og Salmakerverksted.