AQ9I6457

Her blir det snart båtbutikk

Håndverkere fra flere bedrifter jobber nå på spreng for å få ferdig Marin Elektros nye servicebygg i Lundevågen.

– Nå er det siste finish før bygget er klart til overlevering, forteller tømrer hos Lista Bygg, Lars Ivar Sandnes.

Han tramper lett på det nylagte flisgulvet, som dekker hele første etasje i det som snart blir Farsunds nye forretning for nye båter og maritimt utstyr.

NOEN METER bortenfor ligger to flisleggere på alle fire og fuger for harde livet. Lenger inne i bygningen jobber folk fra ERV med elektro, rør og ventilasjon.

Systemhimlingene er heller ikke helt ferdige. Disse er det UTV som monterer. Og utenfor graver, gruser og raker mannskaper fra Br. Thorkildsen for å gjøre området klart til asfaltering.

– Listabygg har ansvaret for alle innvendige bygningsarbeider og for tiden er det fokus på ferdigstillelse av plater, vegger, lister samt maling og flis som må på plass, sier daglig leder Jan Richard Johannessen.

DET MESTE skal være ferdig til første uken i mai, for da starter byggherre med innredning for butikk og verksted. Heisen vil være klar et par uker senere og tredje etasje, der det blir kontorer og spiserom, har deadline 1. juli.

– Vi har hatt ekstremt god fremdrift hele tiden. Det er store arealer vi her snakker om. Og vi startet så sent som i midten av desember, sier Johannessen.

I TILLEGG til butikk og verksted, skal servicebygget romme kontorer, garderober og vaskehall. Bruksareal blir totalt på rundt 2200 kvadratmeter.

Det er bygd to mellometasjer, såkalt mesaniner. Mesaninen i 2 etasje blir butikklokaler med glassrekkverk i front, slik at kundene skal kunne se ned på utstillingshallen med nye båter.

Ved siden av servicebygget er det bygd to opplagshaller som begge er tatt i bruk. Med en kapasitet på mellom 280 og 300 båter, disponerer Marin Elektro det største anlegget for maritimt vinteropplag mellom Sandnes og Grimstad.