2021-10-15 11.19.04

Her er Farsunds nye marina

Marin Elektro-sjef Lasse Engesæth sparer ikke på superlativene når han skal beskrive sitt nye anlegg i Lundevågen.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Jeg er fornøyd. Det er pene bygg dere har levert, sier han, og ser smilende bort på Jan Richard Johannessen, daglig leder Lista Bygg.

– Ja, det er blitt veldig bra, istemmer Johannessen.

GRAVINGEN PÅ tomta startet i september 2019. Allerede i oktober året etter kunne Engesæth ta i bruk den første av to lagerhaller. Den neste var klar en drøy måned senere.

Marin Elektro har nå plass til å vinterlagre 320 båter. Ingen anlegg mellom Stavanger og Kragerø har tilsvarende kapasitet.

Les mer: Her blir det snart båtbutikk

LITT NEDENFOR båthotellet ligger et flunkende nytt servicebygg. Her er det butikk med utstillingslokaler for båter, verksted, kontorer, garderober og vaskehall. Totalt bruksareal er på rundt 2200 kvadratmeter.

Nederst på tomta er selve marinaen med tungbrygge. Her har Engesæth og hans ansatte en brygge med kapasitet til å kunne benytte en 160 tonns mobilkran. Snart får han også en ny truck med et akseltrykk på 42 tonn, som kan løfte båtene rett på land og kjøre dem rett på plass i reolend i lagerhallen i opptil 12 meters høyde.

Les mer: Stålsetter servicebygg i Lundevågen

I SELVE HAVNA har Marin Elektro 40 kundeplasser. Her kan du også fylle drivstoff på 1-2-3.

– Ingen matchet Lista Bygg på pris. Dessuten var det viktig for oss å velge en lokal entreprenør. Lista Bygg har hatt mange liknende prosjekter i områder, og var derfor en naturlig samarbeidspartner, sier Engesæth, som fortsatt er i innkjøringsfasen med sitt nye anlegg.

– Vi må ha vinteren på å kjøre inn den nye driften. Full effekt av anlegget vil vi ikke få før til våren, sier han.

Les mer: Snart kan båtene komme