2024-06-25 12.44.48

Her skal det støpes 1200 kvadratmeter med gulv

Aeron-bygget på Trøngsla i Flekkefjord tar form. Verksted og lager er allerede tatt i bruk. To etasjer opp blir det full byggeaktivitet de neste månedene.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Denne uken gjør vi ferdig trappa. Så skal det legges armeringsnett og pumpes flytmasse på gulvet i hele 3. etasje, som til sammen er på 1200 kvadratmeter, sier Geir Martinsen.

Sammen med Lista Bygg-kollegene Jonny Helland og Kenneth Hovestøl jobber han med å klargjøre bygget til pumpebilen kommer. Med seg har de også sommervikar Mustafa Mohammed – og en gjeng fra Lister Kjøl & Varmeservice som legger vannrør i hele etasjen.

NÅR GULVET er ferdig støpt, sender Lista Bygg inn tømrerne.

– 41 cellekontorer og flere møterom skal bygges. Så tømrerne har en stor jobb foran seg med

med å bygge skillevegger. I tillegg skal taket bygges med systemhimling, forteller Martinsen.

Tredje etasje vil i tillegg til cellekontorer og møterom bestå av resepsjon, kantine, treningsrom, garderober, kopirom og lager. Det er bygd en mesanin med plass til teknisk rom og lager i deler av 2. etasje.

MENS HÅNDVERKERNE er i sving med kontordelen, forbereder Aeron innflytting på grunnplan. Her er det bygd lager, tavleverksted, elektroverksted, mekanisk verksted, fire servicekontorer og garderobeanlegg.

Flere ansatte er allerede i gang med å bære inn utstyr til verkstedene og kasser med lagervarer.

Aeron, som nylig skiftet navn fra AF AeronMollier, er en teknisk totalentreprenør innen ventilasjon, varme og kulde, rør, elektro og automasjon. Selskapet leverer både offshore, til skip og til landbasert virksomhet.

BYGGET PÅ Trøngsla oppføres av Trøngsla Næringsutvikling, som eies av Lista Byggs daglige leder og hovedeier Jan Richard Johannessen, og to andre selskaper.

Aeron skal leie lokalene.

– Vi har fått en langsiktig og god leieavtale der Aeron binder seg til 12 år med opsjon på ytterligere fem år. Vanligvis ønsker kundene å eie bygget selv. Men vi kan også utføre byggerier for utleie, sier Johannessen.