2021-06-02 12.49.16 (1)

Leilighetsperlen tar form

I sommeridylliske omgivelser ved Kvinas bredd, jobber et team fra Lista Bygg med et nytt leilighetskompleks.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Det går fremover. Nå jobber vi med å få bygget tett, sier Rune André Dyngvold, og hamrer ivrig løs på en vegg.

– Sånn, nå skal den plata være på plass, kommenterer han.

PÅ TOPPEN av bygget står lærling Joar Hansen ved kappsaga. Hele fjerde etasje skal bli én stor leilighet, med boareal på over 220 kvadratmeter, stor terrasse mot elva og med utsikt over hele Liknes sentrum.

– Vi har god erfaring med slike bygg. Prinsippet er egentlig det samme som på Engøy i Farsund – masse betong med reisverk mellom, forteller Rune.

PLANEN ER at de 11 leilighetene – fire i første etasje, fire i andre, to i tredje pluss en penthouseleilighet på toppen – skal stå innflyttingsklare til jul.

– Overlevering er 10. desember, sier Rune.

Nede på bakkenivå står John Inge Johnsen og trekker i spakene som styrer den gedigne krana på byggeplassen. Et stort betongelement skal heises opp. Og dem har det vært mange av.

– Det har gått med en del kubikk betong, ja. Men nå nærmer vi oss slutten på støpearbeidene. Bare terrasser, noen trapper og tak til heissjaktene gjenstår, sier John Inge, som har vært på byggeplassen helt siden oppstarten desember i fjor.

KONTRASTENE er store til i vinter, da John Inge og arbeidskameratene hans slet med å holde varmen. Nå er det kun t-skjorte som gjelder.

– Temperaturforskjellen fra i vinter er på nesten 45 grader, smiler han.

Byggherre er Rino Eiendom, et lokalt selskap eid av Geir Johnny Svendsen og Trond Dugan.