2024-06-25 12.47.37

På sommerjobb hos Lista Bygg

17 år gamle Mustafa Mohammed er en av fem sommervikarer hos Lista Bygg. Han stortrives og hjelper til der han kan på Aeron-bygget på Trøngsla i Flekkefjord.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Jeg er kjempefornøyd med å ha fått sommerjobb hos Lista Bygg. Det er veldig greit å være her og dessuten er det fint å tjene litt penger, sier Mustafa, som går i 10. klasse på ungdomsskolen.

Å skaffe seg sommerjobb kan være en utfordring for ungdomsskoleelever, spesielt siden de ofte mangler arbeidserfaring og må konkurrere med eldre kandidater.

MUSTAFA ER ett år eldre enn sine klassekamerater, noe som han tror kanskje har vært en fordel.

Så langt har han vært med på å teipe gulvmatter. De må være tette når pumpebilen kommer med fyllmassen.

– Jeg regner med å få andre arbeidsoppgaver etter hvert. Jeg kan brukes til det meste, smiler Mustafa, som skal jobbe frem til den faste staben i Lista Bygg tar ferie et stykke ut i juli.

DAGLIG LEDER Jan Richard Johannessen forteller at Lista Bygg alltid trenger litt ekstra hjelp om sommeren i forbindelse med ferieavvikling.

– Vi har som policy at vi alltid sier ja hvis noen ansatte har barn som ønsker jobb. Men vi tar også inn andre. Hvor mange, kommer litt an på arbeidsmengden i bedriften, sier Johannessen.

I SOMMER har fire sønner av Lista Bygg-ansatte fått jobb: Tor-Reidar Åmland Kolnes (sønn til Jan Tore Kolnes), Hamed Alsik (sønn til Mohammed Alsik), Sebastian Johannessen (sønn til Ken Roger Johannessen) pluss Mustafa (sønn til Mustafa Mohammed).

– I tillegg har vi inne en hyggelig kar fra Borhaug, Hans Pedersen, som hadde sommerjobb hos oss i fjor også, sier Johannessen.