AQ9I6254

Siste innspurt på Eilert

Lista Bygg har snart sin siste skoletime på Eilert. Bare innvending listing og litt småtømring gjenstår.

– Det er et kjempespennende prosjekt. På det meste har vi vært vi hatt 15-16 mann i sving her. Men nå nærmer vi oss slutten, sier Rune Martin Adolfsen.

Han har ledet Lista Byggs arbeider med tømring på den nye videregående skolen i Farsund sentrum. Daglig leder Jan Richard Johannessen har styrt alt av betongarbeider.

VEIDEKKE ER er hovedentreprenør på prosjektet. Men en rekke små og store firmaer har bidratt med forskjellig arbeid. Lista Bygg har hatt ansvar for følgende:

  • Betongarbeider i C-bygget – som ligger på Briseid-tomta og er selve hovedbygget i prosjektet – deriblant plasstøpte betongkonstruksjoner.
  • Alt av rivearbeider på A-bygget, inklusive betongsaging og kjerneboring. Bygget ble strippet rent innvendig og så bygget opp igjen. Yttertak ble også revet ned til gammelt undertak og bygget opp med ny skifer.
  • Alt av tømrerarbeid i A-bygget, som er den gamle skolebygningen, samt D-bygget, som ligger der det gamle glassmagasinet lå.
  • Betongarbeid og oppføring av ny heis i B-bygget, som huser biblioteket.
  • Legging av nytt tak med skifer på A-bygget.

– Vi holder nå på med listverket innvendig. Planen er å være ferdige i slutten av april. Men det blir alltid litt småplukk etterpå, sier Adolfsen, før han tar oss med på tur i det som vil bli Sørlandets flotteste skolebygg.

– Etter høstferien skal elevene inn. Så da må alt være klart, sier han.

VI ENTRER C-BYGGET fra inngangen i Strandgaten, går litt innover, opp en trapp og videre inn. Og snart står vi i D-bygget.

– Vi har beveget oss under gaten. Det er jo sånn at du skal kunne gå tørrskodd gjennom hele skolebygningen, sier Adolfsen, og gir Tømrerformann Øystein Barøy en hjelpende hånd med noen foringer.

– Det er blitt litt løping mellom byggene, og spesielt på D-bygget har det vært mye puslearbeid med mange detaljer og tilpasninger av vegger og tak i ulike vinkler, sier Barøy.

I DEN GAMLE gymnasbygningen er alt pusset opp innvendig. Klasserom, kontorer, korridorer og lærerværelse har fått nye vegger, nytt gulv, nye himlinger og et moderne ventilasjonssystem. Rommene er knapt til å kjenne igjen.

– Vi har tatt vare på en del av det gamle, blant annet listverket. Men ellers er det meste nytt. Er det ikke blitt fint, spør Adolfsen.

Det er ikke ofte Lista Bygg er involvert i et byggeprosjekt der så mange ulike aktører deltar.

– Vi må berømme Veidekke for et meget godt samarbeidsklima på prosjektet, som vi anser har gått tilnærmet på skinner for vår sin del. Det har selvfølgelig vært en del hektiske perioder med mye folk og lange dager. Men summa summarum må vi si at ting har gått som planlagt med god styring fra hovedentreprenør, sier daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen.