AQ9I1419

Siste innspurt med ny Kiwi-butikk

– Nå går det smikk-smakk-smokk. Alt er tilrettelagt og timet til åpningen av butikken på torsdag, sier Lista Bygg-sjef Jan Richard Johannessen.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

Fredag ble kasseapparatene på dagligvareforretningen på Farsund Senter slått av. Nå skal over 30 mann fra Kiwi og opp mot ti håndverkere jobber på spreng og sørge for at alt i den nye butikken er ferdig til åpningen torsdag kl. 10.

– Den midlertidige veggen skal ned, og vi skal inn med nye frysedisker, kjøledisker, hyller og en uendelig mengde varer, forteller butikkeier Jan Terje Nevland.

HAN ER STRÅLENDE fornøyd med de nye butikklokalene. Nesten 2000 kvadratmeter får Kiwi-kundene nå å boltre seg på. Ingen dagligvarebutikk i Farsund er større.

– Det er en grei størrelse. Vi har bygd for fremtiden. Trenger vi større butikk, er det fort gjort å utvide, sier Nevland, som lover større bredde og utvalg i alle varegrupper.

Han forteller at butikken hans nå blir ansett som et flaggskip i Kiwi-kjeden.

– For å få alt ferdig til åpningen, kommer det en rekke butikksjefer og avdelingssjefer til Farsund for å hjelpe til. Og det er jo gøy, sier Nevland.

LISTA BYGG ER hovedentreprenør for prosjektet og har utført alt arbeid med stål, betong, tømring, listing og ikke minst oppretting av gulv.

– Nå er vi i sluttspurten. Det er hektisk, men alt har gått etter planen. Vi ser lyst på livet, smiler Jan Richard Johannessen.

RIVINGEN AV DEN første delen av butikken startet tidlig i fjor høst. Både Kiwi og Price har klart å holde åpent gjennom hele byggeperioden, noe Nevland er særdeles fornøyd med.

De første 1000 kvadratmeterne sto ferdig 13. januar. Og torsdag denne uken tas resten av lokalene i bruk.

– Det dukker alltid opp ting underveis. Men det har vi løst fortløpende. Det hjelper med korte beslutningslinjer, sier Johannessen.

I TILLEGG TIL Kiwi-lokalene, får Nevland ei ny blomsterbu med tilhørende halvtak på nedsiden ved inngangen til Price for lagring av utevarer. Det jobbes også med et stort utleielokale, som ferdigstilles etter ferien.

– Vi har hatt komplett byggeri. I tillegg til butikklokalene, har vi bygd ny fasade mot vei. Vi skal også utføre endel ombygginger i det gamle bygget for tilpasning til ny drift, samt ombygging til nye aktører. Disse arbeidene utføres etter ferien, sier Johannessen.

Underleverandører er Tjørves Tekniske på elektro, Modalsli Rør på rør, Hjelleset Klima på ventilasjon, Mandal Kjøleservice på varme, kjøl og frys, Malerbua på maling og belegg, Ytterdahl på beslag, M. Janke Flis på flislegging og Br.Thorkildsen på grunnarbeider.

– Vi har benyttet mange gode lokale leverandører som vi samarbeider godt med, sier Johannessen fornøyd.