IMG_7513-1

Skal bygge 29 leiligheter

Lista Bygg skal lede arbeidene med bygge leiligheter på gamle Farsund sykehus. Med på prosjektet blir en også rekke lokale håndverkere.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

29 leiligheter i ulike størrelse skal bygges over fem etasjer i det tidligere sykehusbygget. Prosjektet bærer navnet Varbak Vju.

– Dette er et stort og viktig prosjekt for hele byen. Vi gleder oss veldig til å komme i gang, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Fornøyd er også utbygger Rune Torsøe fra Cora Invest.

– Vi vet at Lista Bygg er smidige og gode på gjennomføring, og dessuten setter kunden i fokus. I tillegg er dette en lokal aktør, og akkurat det betyr mye for oss, sier Torsøe, som tålmodig har ventet på at Lista Bygg skulle få ledig kapasitet.

– Lista Bygg har hele tiden vært vårt førstevalg. Vi er kjempeglade for å ha Jan Richard og hans folk med oss på laget, sier Torsøe.

RETT ETTER PÅSKE begynner mannskapene fra Lista Bygg å rigge seg til på byggeplassen. Uken etter håper Johannessen å ta fatt på betongarbeidene i parkeringskjelleren. Samtidig fortsetter jobben med å klargjøre selve bygget. Blant annet skal det sages ut større åpninger for å slippe inn mer lys i leilighetene.

– Cora Invest som besørger selv alle rivearbeider. Vi overtar ansvaret for hovedbygget i slutten av mai. Det første vi gjør da er å forlenge heis og trappesjakt til femte etasje. Etter ferien starter de innvendige betongarbeidene og oppføring av toppleilighetene i femte etasje, forteller Johannessen.

HAN REGNER med å ha rundt 15 mann fra eget firma i sving på det meste. I tillegg blir byggeplassen fylt opp med håndverkere fra flere underleverandører.

– Vi har valgt lokale samarbeidspartnere som vi har brukt før og som vi vet kan levere, påpeker Johannessen.

Det er gjort avtaler med Ytterdahl på ventilasjon og tekking, Modalsli Rør (som nylig kjøpte Oskar Nygaards rørleggerfirma) på rør, LRE Elektro på elektro, M. Janke Flis på flislegging og Thomas Turner på muring av teglstein.

Alt av grunnarbeider gjøres av Aas & Høiland. Det blir kjøkkenløsning fra Strai Kjøkken, baderomsflisene kommer fra Modena og heisene blir levert av Schindler.

Betong-, tømrer- og monteringsarbeid vil Lista Bygg selv stå for.

STORE DELER AV fasaden skal kles med tegl. Den jobben påbegynnes i slutten av august. Måneden etter skal alle vinduene settes inn.

– Bygget skal være tett i slutten av oktober. Deretter begynner de innvendige arbeidene, sier Johannessen, som har fremdriften nøye planlagt:

– Vi kommer til å jobbe i fireukerssykluser. Det vil si at våre tømrere starter i første etasje, og holder på der i fire uker. Når de er ferdige, rykker de opp en etasje samtidig som tekniske fag tar fatt på første etasje. Og slik fortsetter det, forteller Johannessen.

DET BETYR AT i april neste år vil det legges parkett og settes opp lister i første etasje, installeres kjøkken i andre, legges fliser i tredje, males i fjerde og monteres gipsplater i femte – mens tekniske fag vil arbeide med bodene i kjelleren.

– Målet er innflytting til jul neste år, sier Johannessen, som er imponert over både bygg og beliggenhet.

– Leilighetene vil jo få byens beste utsikt. Men jeg er også positivt overrasket over tilstanden til betongkonstruksjonene. Noen steder vil vi måtte legge inn forsterkninger med ståldragere, men stort sett er bæresystemene og betongkvaliteten veldig bra, sier Lista Bygg-sjefen.