barneskole

Skolebygging etter «legoprinsippet»

Lista Bygg har fått oppdraget med å bygge ut Farsund barneskole.

– Jeg er veldig fornøyd. Prosjektet er viktig for bedriften og de ansatte, men også for kommunen, sier daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen.

Kontrakten har en verdi på 35 millioner kroner. Lista Bygg var eneste deltaker i anbudsrunden, som er uvanlig i dagens marked  men kan ha sammenheng med byggemetode som er valgt. Farsund kommune har valgt å oppføre nybygget i massivtre, som er trelameller limt sammen til store treelementer.

Ikke så vanlig

I tillegg til å ha større holdbarhet under brann enn tradisjonelle trekonstruksjoner, er massivtre er miljøvennlig.

– Denne måten å bygge på er ikke så vanlig. Men vi gleder oss. Som regel bruker vi stål og betong til slike bygg. Å bygge med massivtre et er litt som å bygge med legoklosser, sier Johannessen.

Starter i juni

Arbeidet starter så snart elevene tar sommerferie. Planen er å være ferdig med rivingen, som gir mye støy, før skolestart i august. I høst og vinter skal det bygges parallelt med at det undervises på skolen.

– Vi skal i gang med ombygging av eksisterende skole og etablere ny heis samt bygge om ventilasjonskanaler i eksisterende bygg. Samtidig skal vi rive ned eksisterende bygg, som står der nybygget kommer, sier Johannessen til Lister24.

Lista Bygg hadde også oppdraget med å bygge ut Farsund ungdomsskole. Dette prosjektet ble ferdigstilt i 2014.