AQ9I4806

Stoppes ikke av vinteren

Arbeidslaget fra Lista Bygg trosser kulda og holder god fart i leilighetsprosjektet i Kvinesdal.

– Kald vinter med mye is og snø gjør arbeidet mer utfordrende. Spesielt blir det krevende å støype. Men sånn er det. Vi får kle oss godt og være i aktivitet, sier John Inge Johnsen.

Høy 80-tallsmusikk strømmer ut av høyttaleren på byggeplassen like ved Kvinabadet i Kvinesdal. Sammen med to kolleger, bygger John Inge  trappesjakt i det som skal bli et fire etasjers kompleks med til sammen 11 leiligheter. Den største blir på hele 220 kvadratmeter, den minste på 65 kvadratmeter. Byggherre er Rino Eiendom, et lokalt selskap eid av Geir Johnny Svendsen og Trond Dugan.

– VI STARTET med støttemuren i desember, og holder nå på å mure sjakten og skilleveggene i første etasje. Planen er å være ferdig til april. Da overtar tømrerne, sier John Inge.

Ettersom veggene er høyere enn fire meter, prefabrikkeres armeringsmattene samtidig som forskalingen bygges. Så heises de på plass med en kran. Deretter settes dørutsparingen på.

– Det er jo en del arbeid med å binde sammen mattene, og vi skal helst ikke bomme på målene. Men det går som oftest greit. Vi har jo gjort dette noen ganger, forteller Kenneth Hovestøl.

LISTA BYGG har utført flere store og mindre leilighetsprosjekter de seneste årene – sist på Engøy i Farsund der det totalt er bygd 45 leiligheter. Det er også andre gang på kort tid at bedriften får oppdrag i Kvinesdal. Bedehuset i Egelandsbakken på over 1000 kvadratmeter ble overlevert før jul 2020.

– Det er moro at vi får tillit i Kvinesdal. Vi liker å bygge denne type bygg, og vil gjør det vi kan for å kunne levere et sluttprodukt med høy kvalitet til en gunstig pris, sier Jan Richard Johannesen, daglig leder i Lista Bygg.