Skjermbilde 2022-11-17 kl. 10.56.10

Varbak Vju skal bli tett til jul

Her heises vinduene på plass. Samtidig bygges en ny etasje på toppen. Til jul skal leilighetsbygget på Varbak Vju være tett.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi har fått støpt ferdig kjeller, heissjakt og parkeringsgarasje. Snart er vi ferdige med å sette inn vinduer og få taket på plass i den nye femteetasjen. Planen er å starte på innearbeidene etter nyttår, og det skal gå greit, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Det er full byggeaktivitet i det gamle sykehusbygget i Farsund. Ti mann fra Lista Bygg er i sving. Noen monterer vinduer, andre spikrer plater på fasaden. Og på toppen av bygget jobber et team for fullt med å få tak og vegger på plass.

– VI FIKK EN forespørsel om å være med på dette bygget for to år siden, men da var vi fullbooket. Men så ble prosjektet utsatt, og da åpnet muligheten seg igjen. Vi kalkulerte hva byggingen ville koste og ga byggherren en fastpris, sier Johannessen.

Varbak Vju-prosjektet sikrer Lista Bygg arbeid frem til neste jul.

– LANGSIKTIGE jobber gir oss god forutsigbarhet, så vi er veldig fornøyde. Dessuten er jo dette et bygg som er viktig for byen og som mange har en mening om. At vi har fått oppdraget, synes vi er stor stas, sier Johannessen, og legger raskt til:

– Det er ikke for alle å hive seg på slike prosjekter. Det er totalrenovering med høy standard. Men vi skal levere et resultat som vi kan være stolte av.

LISTA BYGG har gjort avtaler med en rekke lokale underleverandører – Ytterdahl på ventilasjon og tekking, Modalsli Rør på rør, LRE Elektro på elektro, M. Janke Flis på flislegging og Thomas Turner på muring av teglstein.

Grunnarbeidene gjøres av Aas & Høiland. Det blir kjøkkenløsning fra Strai Kjøkken, baderomsflisene kommer fra Modena og heisene blir levert av Schindler.

Betong-, tømrer- og monteringsarbeid vil Lista Bygg selv stå for.

– NÅR BYGGET er tett, kommer de andre fagdisiplinene inn. Vi kommer til å jobbe i fireukerssykluser. Det vil si at våre tømrere starter i første etasje, og holder på der i fire uker. Når de er ferdige, rykker de opp en etasje samtidig som tekniske fag tar fatt på første etasje. Og slik fortsetter det, forteller Johannessen.

– Målet er innflytting til jul neste år, sier Johannessen, som er imponert over både bygg og beliggenhet.

– Leilighetene vil jo få byens beste utsikt. Men jeg er også positivt overrasket over tilstanden til betongkonstruksjonene. Noen steder vil vi måtte legge inn forsterkninger med ståldragere, men stort sett er bæresystemene og betongkvaliteten veldig bra, sier Lista Bygg-sjefen.