AQ9I2136

– Aldri hatt et bygg med så mange kontorer

På utsiktstomta på Trøngsla i Flekkefjord får de ansatte i Aeron nye lokaler med 45 cellekontorer, kantine, verkstedhaller og lager.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Byggetiden er meget kort. Førsteetasje skal være ferdig i begynnelsen av juni. Resten av bygget med kontordelen overleveres i november, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

På byggeplassen er det full aktivitet. Geir Martinsen legger siste hånd på brystningsmuren, Øystein Glesnes monterer de hvite bæresystemene i stål, mens Kenneth Hovestøl justerer bolter.

OG NOEN METER oppe i høyden høres latter og banking. Her holder Kåre Eikeland og Jonny Helland på med heissjakten.

– Nå må dere jobbe, ikke bare stå der og posere for fotografen, roper Eikeland og ler høyt.

Stemningen er god blant de ansatte i Lista Bygg. Frem til ferdigstillelse vil fem til seks ansatte fra Lista Bygg jobbe fast her på Trøngsla. I tillegg kommer bemanning fra underentreprenører som vil variere fra fire til ti mann.

– BYGGET LIKNER jo mye på det vi har gjort før – med betongmurer, stålkonstruksjon og sandwichpanel på veggene. Samtidig er det litt spesielt. For vi har aldri hatt et bygg med så mange kontorer før, sier Johannessen.

I det 2950 kvadratmeter store bygget blir det lager, tavleverksted, elektroverksted, mekanisk verksted, fire servicekontorer og garderobeanlegg i første etasje. Det skal også bygges en mesanin med plass til teknisk rom og lager.

ANDRE ETASJE vil romme 41 cellekontorer, to møterom, resepsjon, kantine, treningsrom, garderober, kopirom og lager.

– Fordi det blir så mange kontorer, trengte vi litt faglig ekspertise på arkitektsiden. Derfor har vi fått hjelp av Marvin Birkeland fra arkitektkontoret Egðastrek. Han er veldig god på næringsbygg med kontorlandskaper og har passet på at arbeidsmiljø og løsninger skal kunne bli velfungerende, sier Johannessen.

Aeron, som nylig skiftet navn fra AF AeronMollier, er en teknisk totalentreprenør innen ventilasjon, varme og kulde, rør, elektro og automasjon. Selskapet leverer både offshore, til skip og til landbasert virksomhet.

– Det er naturlig at Aeron selv tar hånd om alt som handler om elektro og ventilasjon. Ellers bruker vi Modalsli Rør på rørleggerarbeidet og Kvina Maskin på graving, forteller Johannessen, som gjennom sitt private selskap Betongteknikk vil eie bygget sammen med to andre investorpartnere.

– VI HAR FÅTT en langsiktig og god leieavtale der Aeron binder seg til 12 år med opsjon på ytterligere fem år. Vanligvis ønsker kundene å eie bygget selv. Men vi kan også utføre byggerier for utleie, sier Johannessen.

Aeron-bygget er Lista Byggs tredje i industriområdet på Trøngsla i Flekkefjord.

– Vi har tidligere bygd for Membranteknikk og Halvorsen Rør. At vi får kunde henvendelser på bakgrunn av ting vi har bygd før, tar vi som et stort kompliment, sier Johannessen.