Lista Bygg - Prosjekt Eilert Sundt

Skolejobbing til mars 2021

Lista Bygg har en sentral rolle i oppføringen av den nye videregående skolen i Farsund sentrum.

– Vi liker jo å jobbe i nærmiljøet. Dette prosjektet er jo nokså unikt, så vi er stolte og glade for å kunne være med og bidra, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

31. januar var en merkedag på byggeplassen i Strandgaten. Den første delen av bunnplaten skulle støpes. Betongbilene sto i kø fra morgen til kveld.

Fem ivrige menn fra Lista Bygg sørget denne dagen for å fordele hele 320 kubikk med betong ut over landskapet av armeringsjern.

«Grønn betong»

Totalt sett går det med 550 kubikk betong og 110 tonn armering til fundamentering og vanntett bunnplate. Betongen som brukes er lavkarbon miljøbetong klasse A – såkalt «grønn» betong.

Veidekke er hovedentreprenør, men flere lokale bedrifter har fått oppdrag. Tratec Teknikken skal utføre alt rørleggerarbeid og det elektriske, Ytterdahl har beslagarbeidene og Br. Thorkildsen grunnarbeidene.

For Lista Bygg utgjør skolejobben foreløpig 15 millioner kroner totalt sett. I tillegg til støyping av gulv, vegger og sjakter i fire etasjer, skal Lista Bygg reise og snekre ferdig Bygg D – som kommer der gamle Glassmagasinet lå. Dette arbeidet starter rundt 1. mai.

Nytt skifertak

– Etter sommerferien går vi så gang med innvendig rivingsarbeid og skifting av skifertak på det gamle gymnasbygget. Vi skal også gjøre en større betongsagejobb i forbindelse med bytte av heis på bibiliotekbygget, sier Johannessen.

Han regner med å ha folk på byggeplassen helt frem til mars neste år.

– Arbeidsstyrken vil variere. Vi har i dag 6-7 betongarbeidere, men når betongarbeidene er ferdig i underetasjen blir det 3-4 betongarbeidere og 5-6 tømrere på byggeplassen for resterende arbeider, sier Johannessen.