IMG_1681 (1)

Asfaltverket på Opofte tar form

Fra tårnet på Asfalt Sørs nye verk, kan du skue ut over hele Opofte. Stålkonstruksjonen står på betongfundamenter laget av Lista Bygg.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi har støpt fundamenter, samt pilastere og vegger til selve verket. Nå bygger vi fundamenter og pilastere til en stor lastebilvekt som bilene skal kunne kjøre direkte oppå for å veie seg ut og inn, sier Henning Tjelta Ellingsen.

Forskalingssnekkeren har jobbet på byggeplassen siden november. Bitende kulde og snø har preget mange av arbeidsdagene. I dag plasker regnet ned.

– IKKE MYE hyggelig å jobbe ute i sånt vær. Det er nesten så jeg savner minusgradene, smiler Ellingsen, mens han trasker rundt i søla, samler inn verktøyet og bærer det inn varebilen prydet med Lista Byggs karakteristiske logo.

Les også: Bygger asfaltverk i kulda

Parallelt med betongarbeidene, har tyske fagfolk fra Ammann de siste ukene montert en stålkonstruksjon som rager 25 meter til værs. Når produksjonen starter rett etter påske, skal asfaltverket kunne produsere 180 tonn asfalt i timen – som er en vesentlig økning fra dagens nivå.

FUNDAMENTENE til det nye asfaltverket består av forskjellige tykkelser og utforminger. Hovedfundamentet på cirka 350 kvadratmeter er hele 75 centimeter tykt.

Etter at selve produksjonsanlegget er ferdigstilt, starter prosjekteringen av flere bygg på området.