AQ9I6293

Her blir det apotek og pizzeria

Byggingen av nye Farsund Senter fortsetter. Tømrere fra Lista Bygg er nå full sving med å sette opp skillevegger.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi reiser veggene nå, og snart går vi i gang med å sette opp gipsplater, sier Roar Rosåsen.

Med seg i lokalet ved siden av nye Kiwi i Farsund har han to innleide mann. Høyt oppe under himlingen har en elektriker løftet seg opp med en lift, mens en rørlegger jobber med å montere sprinkleranlegget.

Nærmest inngangen, kommer Vitusapotek, som ikke er representert i området fra før. Vegg i vegg kommer Pizzabakeren, som skal flytte fra dagens lokaler på Torvet og inn her.

– Dette blir et godt tilskudd til vareutvalget hos Jan Terje Nevland og vil forhåpentligvis medføre økt kundetilstrømming til butikksenteret hans, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

– APOTEKKJEDEN benytter eget elektrikerfirma, FIFO AS. Så han som jobber her, er sendt ned bare for å gjøre denne jobben, forklarer Rosåsen.

Mot Kiwi blir det to store åpninger med rulleporter. Selve butikken skal ligge i forkant, mens det bygges en nokså stor avdeling i bakkant med plass til medisinrom, garderober, toaletter, teknisk rom og oppholdsrom for de ansatte.

– VI BEGYNTE PÅ jobben første uken i juni og skal være ferdig til overlevering 7. juli. Det blir hektisk, men det er sånn det pleier å være. Det er lagt en god plan, som innebærer at de tekniske fagene må være ferdig før vi flyter gulvet og legger gulvbelegg, sier Rosåsen.

10. juli påbegynnes arbeidet med den resterende innredningen, som besørges av apotekkjeden.

– De bestiller og monterer dette med eget personell. Åpningsdagen tror jeg ikke er fastsatt ennå, sier Johannessen, og legger til:

– PARALLELT MED bygging på apoteket bygger vi også for fullt hos Pizzabakeren, da vi håper å kunne overlevere begge plasser samtidig slik at de kan ha felles åpning.

Mens veggene på apoteket skal sparkles og males, blir det fiboplater på veggene i nabolokaler.

– Da sparer vi litt tid, for disse platene kommer jo ferdige, sier Rosåsen.