IMG_3453

Her bygges det båthotell

De første betongarbeidene på Marin Elektro-tomta i Lundevågen er i gang.

– Lagerbyggene skal opp først. Planen er å ha dem ferdig i midten av august, sier daglig leder i Lista Bygg, Jan Richard Johannessen.

Etter flere måneder med graving, sprenging og planering, er jobben med selve byggene endelig i gang.

– Akkurat nå jobber vi med forskalingen til det første lagerbygget, forteller Jan Tore Kolnes, og gir Mohamad Alshihk en hjelpende hånd.

I lagerbyggene blir det hotell for fritidsbåter. De to byggene blir på rundt 1200 kvadratmeter hver. Mellom dem skal det reises en 14,5 meter høy brannvegg i betong.

– Det blir heftig. En så høy vegg har vi aldri murt før, sier Johannessen entusiastisk.

Butikk og verksted

Båthotellet skal bygges i stål og betong, og kles med såkalte sandwichplater.

Det samme gjelder Marin Elektros servicebygg, som vil bli liggende ned mot sjøen. Dette bygget skal blant annet huse butikk, kontorer, garderober, vaskehall og verksted. Bruksareal her blir på rundt 1500 kvadratmeter. Deler av bygget vil være i to etasjer. Også her blir det en større brannvegg.

Bryggeanlegg

– Vi går i gang med servicebygget i september, og skal ha det ferdig i februar 2021 – før båtsalget starter, sier Johannessen.

Foran servicebygget blir det et omfattende bryggeanlegg. Fundamenteringen på lettbrygga er allerede i gang. Før sommeren begynner arbeidene med tungbrygga mot hotellet, som blir en mer avansert konstruksjon med en sjødybde på fire meter.