AQ9I9705

– Jeg bygger for fremtiden

Salget av hageprodukter på nett har eksplodert. Nå får Arnt Jørund Andreassen hjelp av Lista Bygg til å bygge nytt lager.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Jeg bygger for fremtiden, sier Andreassen, og skuer ut over Røssevika i Farsund.

Bak ham ferdigstilles et industribygg på 1350 kvadratmeter med 8,5 meter innvendig høyde. Betonggulvet er støpt, stålkonstruksjonen reist og takplatene satt på plass.

NÅ GJENSTÅR montering av sanchwichpanel, litt finsnekring og elektrikerarbeider før reolene kan fylles opp varer. Målet er innflytting 12. mars.

I tillegg bygges det en kontordel i tre på 240 kvadratmeter over to etasjer. Den skal stå ferdig i mai.

– Jeg trengte mer plass og svigerfar anbefalte Lista Bygg, smiler Andreassen.

GJENNOM STAVE Products, importerer han hageartikler fra Asia og selger dem i egen nettbutikk under domenet hageartikler.no.

– Størst er salget av selvvanningspotter, bålpanner og plantekasser i cortenstål og hydroponiske produkter som gjør det mulig å dyrke i bare vann med næring, forteller Arnt Jørund, som i løpet av tre år har klart å skape en butikk med millionomsetning.

– Det første året var forholdsvis rolig. Men så tok det helt av, sier Andreassen, som nå går inn i den mest hektiske perioden av året.

– DET ER MYE som skjer i mars og april. Derfor gjelder det å få bygget ferdig, sier Andreassen, som gleder seg til å fylle opp reolene med potter, panner og krukker.

Bare i år regner han med å importere 15 kontainere med ulike hageprodukter. Lagerhallen bygges slik at kontainerne kan plasseres på et mottak og losses derfra.

– DETTE ER EN standard industrihall som vi har bygd mange av. Men hver kunde ønsker sine spesielle tilpasninger. Det gjelder også her, forteller daglig leder Jan Richard Johannessen, som kastet seg rundt da Andreassen tok kontakt.

– Vi bidro med å skaffe tomt, hjalp til med søknadsprosess og fikk tegnet bygget slik kunden ønsket det. I slutten av november var byggingen i gang, forteller Johannessen.