AQ9I0237

Her settes stålet på plass

Byggetrinn to på Farsund senter er godt i gang. Stålkonstruksjonen er montert. Snart kommer tak og vegger.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– De neste ukene går det slag i slag. Vi holder på med stålet nå. Så kommer lettaket og deretter sandwichpanelet, sier byggeleder Jan Tor Kolnes, og tygger i seg en brødskive.

Det er lunsj for arbeidsgjengen fra Lista Bygg. Stemningen er god inne i pausebrakka. For byggingen går helt etter planen, som innebærer at del to av den nye Kiwi-butikken kan åpne 16. juni.

– DET VAR EN stor jobb å rive alt det gamle, ettersom mesteparten måtte tas for hånd. Vi har også fjernet en heissjakt og en veranda, forteller Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

Les også: Et steg nærmere butikkdrømmen

Bedriftens egen «stålmann», Øystein Glesnes, har med seg brekkjern, skiftenøkkel og vater opp i høyden. Nede på bakkeplan blandes det sement og bygges forskaling. Det gjelder å få montert konstruksjonen riktig før taket skal opp.

DET LEGGES OGSÅ til rette konstruksjonsmessig for at det kan komme leiligheter på taket. Det ene inngangspartiet til de nye leilighetene  mot Vanse skal bygges nå.

Les også: Full fart med krevende Kiwi-prosjekt

Dessuten jobbes det på den andre siden av bygget, like ved inngangen til Kiwi. Der blir det butikklokaler som skal leies ut. Ringmuren er allerede støpt. I løpet mars kommer det tak og vegger også her.

Når alt står ferdig blir det 2000 kvadratmeter med Kiwi-butikk, stort lager og to nye utleielokaler.