AQ9I9095

Nesten bare flikking igjen på Varbak Vju

Arbeidet med det eksklusive leilighetsbygget på Farsunds tak går helt etter planen. Det betyr innflytting på Varbak Vju før jul.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Det blir meget fint. Vi er veldig godt fornøyde, både med resultatet og samarbeidet med utbygger og underleverandørene, sier Jan Richard Johannessen, daglig leder i Lista Bygg.

29 leiligheter i ulike størrelse bygges over fem etasjer med spektakulær utsikt mot byen og skjærgården. I tillegg til flotte fellesområder for beboerne, er det bygd et nytt parkeringshus under bakken foran bygget.

UTVENDIG ER bygget så godt som ferdig. Den store krana på byggeplassen er tatt ned. Alle vinduer er montert, fasaden kledd med teglstein og alle beslag er på plass.

Flere av balkongrekkverkene er også skrudd på. Samtidig jobbes det med utearealene foran bygget. Her skal det beplantes og lages gangveier.

– Det gjenstår noe betongarbeid og asfaltering utenfor. Men vi begynner å komme i mål, sier Johannessen.

I DE FLESTE leilighetene er parketten lagt, kjøkkenet montert og badet ferdigstilt med fliser og innredning. Veggene er for lengst malt og alt det elektriske er på plass.

– Vi jobber nå med å montere dører og dørlister. Dessuten gjenstår parkettlegging i noen av de øverste etasjene og en god del flikkearbeid, sier Johannessen.

De to oppgangene har fått nye fliser, himlinger og malte vegger. Heisene er også montert.

– Alt har gått etter planen, og vi har hatt god kontroll hele veien, sier Johannessen.

LISTA BYGG HAR hovedentreprisen på bygget. Underleverandører er Aas & Høiland på grunnarbeid, Ytterdahl på ventilasjon, taktekking og beslag, Modalsli Rør på rør, LRE Elektro på elektro, Thomas Turner på muring av teglstein og Br. Nygaard på malerarbeid.

Kjøkkenet er levert av Strai Kjøkken og flisene kommer fra Modena i Lyngdal.

– Alle fagdisipliner har virkelig stått og gjort sitt beste for at dette skulle bli et vellykket prosjekt. Det gode arbeidsmiljøet på bygget har også bidratt i positiv retning, sier Johannessen.