AQ9I9435

Nå får asfaltverket eget kontorbygg

Nytt produksjonsanlegg sto ferdig på Opofte i vår. Nå setter Lista Bygg opp kontorer, lager og laboratorium for Asfalt Sør på samme sted.

Tekst og foto: Sveinung W. Jensen, Tellus Kommunikasjon

– Vi har støpt brystningsmuren rundt hele bygget. Nå holder vi på med skillevegger i betong som skal være avgrensing mellom kontordel, lager og laboratorium sier Ken Roger Johannessen.

Sammen med Lista Bygg kollega Kenneth Hovestøl løfter han på plass en av forskalingskassettene med krana mellom det som skal bli kontor og laboratorium.

Les også: Bygger asfaltverk i kulda

– DETTE BLIR meget bra. Målet er å være ferdige med betong- og stålarbeidene samt stålplatetaket til jul, deretter starter vi med sandwichpaneler på utvendige vegger og tekking av tak over nyttår.  Så kommer snekkerteamet inn i starten av februar og ferdigstiller kontordel og resterende arbeider, sier Johannessen.

Planen er å være ferdig til mai neste år. Bygget vil få en grunnflate på 600 kvadratmeter, og ha skillevegg i betong opp til tak.

Les også: Asfaltverket på Opofte tar form

Nærmest asfaltverket blir det to etasjer.  Den øverste etasjen blir klargjort for muligheten til å ha kontor, men i mellomtiden fungerer den som lager. I midten kommer et laboratorium, mens det bygges lager i den borteste delen.

DERMED VIL Asfalt Sør kunne samle all sin virksomhet på ett sted. I dag har bedriften flere av sine ansatte stasjonert på Øyestranda i Kvinesdal.

Selve asfaltverket åpnet i april. Her bidro Lista Bygg med alle nødvendige betongarbeider og innstøpte boltegrupper for å kunne montere selve verket.

Stålkonstruksjonen, som rager 25 meter til værs, ble satt opp av tyske fagfolk fra Ammann. Asfaltverket har en produksjonskapasitet på 180 tonn asfalt i timen.